Pritt historien - Oppbyggingen av det verdenskjente varemerket

1969

I 1969 oppfant Henkel verdens første limstift etter å ha studert vanlige lebestifter. Siden den gang har limverdenen aldri vært den samme. Endelig fikk kundene en ren og bekvem måte å lime på! I løpet av de 30 årene siden den første limtuben kom på markedet har Henkel solgt over 1 milliard limstifter i 121 land, og gjort Pritt til en global merkevare.

1971

Pritt Limstiften er tilgjengelig i 38 land.

 

1988

Lanseringen av designstiften.

1995

I 1995 kjøper Henkel rollervirksomheten fra det tyske firmaet Pelikan. Som verdensledende merkevarprodusent innen limproduksjon, utvidet Henkel sin rollerserie med nye, kompakte og ergonomiske design for korrigering og liming.

1999

I 1999 brakte Henkel "tørr" markering på markedet som en del av rollerserien Denne unike markøren er både tørr og slettbar.

I tillegg gikk Henkel inn på teipmarkedet med den nye enhånds teiprullen.


2000

Mens andre feiret det nye milleniumet stort, feiret Henkel år 2000 med introduksjonen av den minste korrigeringsrolleren for korrigering av enkeltbokstaver. Nå kunne selv den minste feilen enkelt korrigeres med bare et pennestrøk!

Pritt historien - Oppbyggingen av det verdenskjente varemerket

2001

Pritt er ikke bare en global merkevare, men i  2001 lanserte Pritt seg selv som et "univers"-merke! Den 17. mars 2001, nøyaktig kl. 9.23, ble en Souyz-rakett skutt opp fra Baikonur Cosmodome i Kazakhstan. Raketten hadde med seg Pritt produkter som skulle opp til den internasjonale romstasjonen (ISS). Om bord testet den russiske kosmonauten, Yury Usachev og kaptein på ISS, Pritts produkter personlig. Etter daglig testing av produktene i vektløs tilstand og under andre ekstreme forhold, kunne Pritt smykke seg med den offentlige tittelen "Space Proof Quality".

2003

I 2003 lanserte Henkel flere spennende produkter: PowerPritt kombinerer kraften av et universallim med bekvemmeligheten i en limstift.

Saksefri teip med taggete kanter som enkelt kan rives av med en hånd. KidsArt er vår omfattende hobbyserie. Og sist men ikke minst de nye refill rollerene (liming og korrigering): de er mindre, bedre og har 17 % mer dobbelsidigteip/korrekturteip.

2005

Med introduksjonen av Pritt Comfort korrigeringsroller kan kundene nå korrigere sidelengs. Den konsekvente utviklingen av rollerserien gir uttelling:

Comfort korrigeringsroller følger de andre sukessfylte produktene og vinner innovasjonskonkurransen "Product of the Year" (FVKK). Takket være sin enestående design, vinner Pritt korrigeringsroller av Sideway-typen prisen "red dot design award 2005".

2009

Pritt introduserer flytende lim i 40 g og 90 g flasker. Den unike formen på flaskene gir en enkel og nøyaktig håndtering, og den ergonomiske formen og den løsemiddelfrie formelen gjør limingen helt trygg for barn. For mindre barn utviklet Pritt en egen Pony and Pirate-serie.

Pritt historien - Oppbyggingen av det verdenskjente varemerket

2010

Lanserers ECOmfort korrigeringsrolleren som er lagd av 89 % av matterialet er  naturlig plast (plast utvunnet fra planteriket som er mer miljøvennlig enn industri produsert plast). Den fikk tredjepremien på Hanover-messen 2010 i klassen for biobasert materiale.
Det samme året lanserer Pritt sin refill roller med korrigeringsrollere av Midway- og Sideway-typen som er lags av 50 % resirkulert plast.


2011

Pritt lanserer den nye "Beste Pritt Limstiften så langt", som er jevnere og renere takket være den nye formelen. Og det aller viktigste: den er like sterk som før!
Den er perfekt for alle papir- og papp-prosjekt.